Ohjelma > Sunnuntain ohjelma (Viikonlopun ohjelmakartta)

Sunnuntai 6.5.

Päiväohjelma kello 11-17.

Werstas - Auditorio
Werstas - Ala-aula
Werstas - Työväentalo, 2. kerros
Werstas - Höyrykonemuseo, 2. kerros
Werstas - Bertel, 2. kerros / Pienlehtimarssi
Rupriikki
TR1 Taidehalli
Ulkolava - Väinö Linnan Aukio
Iltaohjelma
Lopettajaiset

Werstas - Auditorio

11.00John Stanley: Little Lulu
Pekka Manninen
12.00-
14.00
Historialliset sarjakuvat+taustatutkimus
Petri Hiltunen
14.00Kuvailutulkkaus - koe sarjakuvia kuunnellen
Kuvailutulkki Raisa Jäntti kuvailee mm. Tommi Musturin, Tiitu Takalon ja Pertti Jarlan sarjakuvia. Kuvailutulkkaus välittää visuaalista maailmaa näkövammaisille. Tule kuulemaan mitä kaikki eivät näe. Paikalla myös sarjakuvantekijöitä kommentoimassa kuvailua.
15.00Sarjakuvantekijät storyboard-artisteina
Elokuvien ja mainosten valmistelussa käytetään usein kuvakäsikirjoituksia. Sarjakuvataitelijat kertovat kokemuksistaan storyboardien tekijöinä. Petri Hiltunen, Jarkko Nääs, Anssi Rauhala ja Kari Sihvonen, haastattelijana Asko Alanen.
16.00-
17.00
Pahkasian jälkeenjääneet paperit
Pahkasika lopetti vuonna 2000 ja rantautui takaisin kirjakauppojen hyllyille 2012. Mitä huumorilehti merkitsi tekijöille, mitä tapahtui sen jälkeen ja miltä tuntui tulla takaisin? Pauli Heikkilä, Timo Kokkila, Heikki-Pekka Miettinen ja Markku Paretskoi; haastattelijana Pertti Jarla.

Werstas - Ala-aula

Sarjakuvataitelijat signeeraavat.

14.00-15.00Petri Hiltunen ja Pertti Jarla

Werstas - Työväentalo, 2. kerros

11.00Mangaa ennen Tezukaa
Esihistoriallisia muinaisjäännöksiä toista maailmansotaa edeltäneeltä ajalta. Ohjelmassa Norakuro, Tank Tankuro ja Vihtori ja Klaara -kopiot. Osasivatko japanilaiset nauraa 1930-luvulla? Halusivatko he edes? Jari "Tekno-kekko" Lehtinen.
12.00Eka kerta ja kissantassu - Tokyo Mew Mew ja shoujon rantautuminen Suomeen
Tokyo Mew Mew oli ensimmäisiä suomeksi julkaistuja shoujosarjoja. Se sai monet nuoret tytöt tarttumaan ensimmäistä kertaa mangaan, mutta nykyisin sarjan entiset fanit lähinnä parjaavat sarjaa jokaisen tilaisuuden tullen. Suomen mangaharrastus saattaisi olla hyvin erilainen ilman tätä sarjaa ja muutaman vuoden takaista mangabuumia. Onko Tokyo Mew Mew vain huono kliseerypäs vai loistava porttisarja harrastuksen pariin? Johanna Kunttu.
13.00Fingerpori 5
Pertti Jarla.
14.00-
15.00
Expedition no 3
Timo Kokkila haastattelee Kaisa Lekaa.
16.00-
17.00
Perkele - myytillisiä tarinoita
M. A. Jeskanen.

Werstas - Höyrykonemuseo, 2. kerros

11.00-
11.30
Sarjakuvantekijät ry:n Vuoden sarjakuvateko-palkinnon ja apurahojen jako
Sarjakuva-ammattilaisten yhdistyksen puheenjohtaja Harri "Wallu" Vaalio kertoo lyhyesti järjestöstä, jakaa vuotuisen tunnustuspalkinnon ja Pätkä-apurahat.
11.30-
12.00
Keskiviikko
Tamperelaisen Emmi Niemisen rankka esikoisteos Keskiviikko heilauttaa nuoren tekijän kerralla kotimaisen sarjakuvan kartalle. Emmi Nieminen, haastattelijana Janne Suominen.
13.00Cosplay & peruukit
Cosplay peruukit - mitä ne on, mistä niitä saa ja miten niitä käsitellään. Tule ottamaan selvää tänne aloittelijaystävälliselle luennolle. Hanna Saarela
14.00Maskeerausluento
Suuremmat silmät, kapeammat kasvot - mitä kaikkea kunnon maskeerauksella saa aikaan. Maskeeraamassa Wenla Gustafsson.
15.00Interplanetaarinen pikasarjistietokilpailu
Tässä leikkimielisessä visailussa testataan läsnäolijoiden triviatuntemusta sarjakuvista kolmelta eri mantereelta. Nopeat syövät, hitaat eivät! Ei ennakkoilmoittautumista, tule paikalle ja näytä taitosi. Visailuttamassa Mikko Lammi.
16.00-
17.00
Pornoa ja verta
Pienlehtien vaihtoehtomaailmassa on julkaistu paljonkin kaikenlaista törkyä suojassa suuremman yleisön silmiltä, mutta nämä P.A. Mannisen sarjakuvat olivat siinäkin joukossa törkeimmästä päästä. Meno on niin tervettä, että eläimiin sekaantumistakin on mukana vain todella vähän. On aivan mahdollista, että sisältö ei ole sinulle sopivaa. Ihan niin, juuri sinulle. Pekka Manninen.

Werstas - Bertel, 2. kerros / Pienlehtimarssi

Avoinna 11-17: Pienlehtimarssilla omakustantajat myyvät tuotoksiaan.

13.30Sarjakuvaraati
14.30Supersankarin fysiikkamallinnus

Rupriikki

12.00-
16.00
Lautapelejä
Yksinäiset lautapelit etsivät pelaajia, tule tutustumaan! Esiliinana toimii Atro Kajaste.

TR1 Taidehalli - myyntipöydät

Avoinna 11-17: Myyntialue taidehallissa.


Ulkolava, Väinö Linnan Aukio

11.30-
12.00
Koiran piirto mallista
Suomen Hopeanuoli-fanit (ry) järjestää tilaisuuden, jonne sarjakuvakoirien piirtämisestä kiinnostuneet voivat tulla harjoittelemaan koiran piirtämistä elävää mallia apuna käyttäen. Tarjolla myös vinkkejä sarjakuvakoirien piirtämisen harrastajilta. Omat piirtustuslehtiöt (A4 tai A3) ja piirtovälineet (esim. lyijykynä, hiiletkin saa tuoda) mukaan!
Netsarli
B2
Panimoravintola Plevna
Tracon
Museoiden Y