Julkistukset > Suuri Kurpitsa

Festarijulkistuksia - Suuri Kurpitsa

Eedenistä pohjoiseen ja muita kertomuksia
Lapsuus vaikea - keski-ikä mahdoton
Yhesti yhes viidennes paikas

Eedenistä pohjoiseen ja muita kertomuksia

ISBN 978-952-9887-78-1
Tekijä: Pentti Otsamo
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä: 72 sivua
Hinta: 15 euroa

Pentti Otsamo (s. 1966) on suomalaisen sarjakuvan suuri ja suurelle yleisölle tuntematon novellisti. Esimerkiksi melkein albumin mittoihin laajeneva, Robert Altmanin elokuvien tapaan polveileva lähiökuvaus Elämää sota-aikaan on tuttu italialaiselle, ruotsalaiselle ja kanadalaiselle lukijakunnalle, mutta julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.

Otsamon tarinoissa arki saa outoja piirteitä. Tunnelmatuokioissa pikkuruiset yksityiskohdat ilmaisevat suuria asioita. Onko mikään lopulta ihan sellaista kuin ensivilkaisulta näyttää?


Lapsuus vaikea - keski-ikä mahdoton

ISBN 978-952-9887-79-8
Tekijä: Pauli Kallio ja kymmenen piirtäjää
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä: 136 sivua
Hinta: 18 euroa

Alunperin Aseman vuonna 2004 julkaisema kirja on yksi käsikirjoittaja Pauli Kallion (s. 1960) painavimmista teoksista. Ensimmäinen painos kului loppuun parissa vuodessa ja nyt on toisen aika. Kymmenen piirtäjän joukkoon valikoitui kirjoittajan tuttujen työkumppanien lisäksi yllättäviäkin taiteilijoita.

Joel Melasniemi, Tuisku Honkanen, Jyrki Heikkinen ja Mikko Väyrynen kuvittavat päähenkilön lapsuuden sattumuksia. Keski-iän kolauksien tulkkeina toimivat Terhi Ekebom, Christer Nuutinen, Kati Kovács sekä Villet Pirinen ja Ranta. Mika Lietzen piirsi jälkisanat.


Yhesti yhes viidennes paikas

ISBN 978-952-9887-77-4
Tekijä: Ville Pirinen
Julkaisija: Suuri Kurpitsa
Sivumäärä: 48 sivua
Hinta: 6 euroa

Ville Pirisen (s. 1973) Yhesti-sarjan albumit kirjaavat sarjakuvan muotoon modernia suullista perimätietoa, mutta ne ovat myös tarinoita tarinoista ja niiden kertomisesta. Kerronnan kieli jutustelee ja dramaturgia kumpuaa suoraan elävästä elämästä.

Tämänkertaisissa kertomuksissa kuvataan rippijuhlavideoita, istutaan luennolla, tanssitaan sokkona ja ryypätään silmät päästä. Kiusallisia tilanteita on jälleen lupa odottaa. Kirjanen jättää jälkeensä erikoisen kitkeränmakean jälkimaun.


Tracon
B2
Netsarli
Museoiden Y
Panimoravintola Plevna