Julkistukset > Huuda Huuda

Festarijulkistuksia - Huuda Huuda

En koskaan pitänyt sinusta
Finnish Comics Annual 2012
Gynekologiaa
Herrasmiessafari
Vacuum Horror - Kosminen puhdistus

En koskaan pitänyt sinusta

ISBN 978-952-5724-43-1
Tekijä: Chester Brown
Julkaisija: Huuda Huuda
Sivumäärä: 20 sivua
Hinta: 18 euroa

"A minimalist, but haunting memoir of the artist's troubled adolescence." - New York Times Book Review

En koskaan pitänyt sinusta on riipaiseva omaelämänkerrallinen ja moniulotteinen muistelma menetyksistä ja yrityksistä sopeutua.

Kirjan Chester on introvertti teini, joka käy taistelua tunteitaan vastaan. Ystävyyssuhteet, ensimmäiset rakkaudentuntemukset sekä äidin horjuva mielenterveys täyttävät ujon päähenkilön mielen. Brownin kuva murrosikäisestä maailmasta on väkevän tunteikas - nuori ihminen irtautuu tutusta osin omasta tahdostaan, osin tahtomattaan. Tämä purkautuu epätoivona ja uudenlaisina tarpeina, joita ei aina ole helppo ymmärtää.

Chester Brown käyttää sarjakuvaa lyyrisesti ja antaa tarinan hengittää. Hänen vähäeleinen piirrostyönsä on täynnä merkityksellisiä yksityiskohtia ja kirjan kuvat viipyilevät lukijan mielessä pitkään.

Kanadalainen Chester Brown (s. 1960) on yksi maansa arvostetuimpia sarjakuvantekijöitä. Häneltä on aiemmin suomennettu teokset Ed, iloinen klovni (1989, Like) sekä Playboy-tarinoita (1992, Like).


Finnish Comics Annual 2012

ISBN 978-952-5724-41-7
Tekijä: Reija Sann (toim.)
Julkaisija: Huuda Huuda ja Suomen Sarjakuvaseura
Sivumäärä: 256 sivua
Hinta: 30 euroa

Reija Sannin toimittama Finnish Comics Annual 2012 mittaa yksilön ja yhteisöllisyyden, paikallisuuden ja yleisinhimillisyyden rajoja. Pohjoinen arkipäivä saa sen sarjoissa fantastisia tulkintoja.

Finnish Comics Annual 2012:n taiteilijat: Terhi Ekebom, Grönroos & Rantio, Matti Hagelberg, Pauli Kallio, Tarmo Koivisto, Mika Lietzen, Petteri Tikkanen, Tiitu Takalo, Katja Tukiainen ja Riitta Uusitalo.

Finnish Comics Annual -antologiasarja aloitettiin vuonna 2011. Vuotuisen julkaisun tarkoituksena on esitellä kiinnostavaa suomalaista sarjakuvaa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.


Gynekologiaa

ISBN 978-952-5724-44-8
Tekijä: Daniel Clowes
Julkaisija: Huuda Huuda
Sivumäärä: 28 sivua
Hinta: 8 euroa

Gynekologiaa on novellimittainen voimannäyte yhdeltä yhdysvaltalaisen nykysarjakuvan mestareista. Siinä Daniel Clowes kaivautuu kirurgisella tarkkuudella nuoren herra Eppsin mielenlaatuun, tämän taitelijuuteen sekä ympärillä vaeltavaan surulliseen seurapiiriin. Epps on katkeroitunut, tarkoituksellisesti ajan terältä tiputtautunut outsider-hahmo, jonka koko elämä tuntuu suuntaavaan kohti lamaantunutta yksinäisyyttä. Tässä 24-sivuisessa sarjakuvanovellissa Clowes osoittaa syyt, mitkä ovat johtaneet päähenkilön tuomittuun elämäänsä.

Gynekologiaa julkaistiin alunperin vuonna 1996 Eightball-lehden numerossa 17. Daniel Clowesilta (s. 1961) on aiemmin suomennettu sarjakuvateokset Wilson (2011, Like) sekä Terry Zwigoffin ohjaamana elokuvanakin tutuksi tullut Ghost World (2002, BV2).


Herrasmiessafari

ISBN 978-952-5724-45-5
Tekijä: Florent Ruppert & Jérôme mulot
Julkaisija: Huuda Huuda
Sivumäärä: 68 sivua
Hinta: 14 euroa

"This is the best debut comic in ages, and an absolute must read." - Bart Beaty, The Comics Reporter

Herrasmiessafari vie lukijan kolonialistiselle meritielle Afrikkaan. Perinteiset keihäsmatkat unohtuvat pian, kun tekijät ryöpyttävät lukijan eteen oman tuhon laivueensa. Teoksen pääosissa on kaksi reportteria, tekijäparin alter egot, jotka kommentoivat oman maanosansa historiaa ja sen kautta nykypäivää. Tämä on sodanvastainen teos vallasta ja sen tuhoisasta vaikutuksesta. Samalla kirja mustan huumorin sävyttämä surumielinen kuvaelma lähihistoriamme hirmuteoista, joiden kaikuja kantautuu vielä tämänkin päivän Afrikassa. Ruppertin ja Mulot'n merimatka vie lukijan moraalin täydelliseen loppuun asti.

Herrasmiessafari oli ranskalaisten Ruppertin ja Mulot'n läpimurtoteos heidän kotimaassaan. Suomeksi julkaistuna se on tekijöidensä neljäs teos.


Vacuum Horror - Kosminen puhdistus

ISBN 978-952-5724-42-4
Tekijä: Aaron $hunga
Julkaisija: Huuda Huuda
Sivumäärä: 60 sivua
Hinta: 10 euroa

Vacuum Horror on ajankohtainen kulttiteos kosmisen mittakaavan puhdistuksesta.

Tarina alkaa yhdysvaltain presidentin Abraham Lincolnin käynnistäessä maailmanlopun. Paljoa ei tarvita, kun kansalaiset ovat jo sysänneet syrjäään yhteiskunnan vallitsevat lait ja moraalikäsitykset. Samaan aikaan maan asukkaiden sekaan on soluttautunut muukalaisrotu, joka kutsuu itseään "imureiksi". Romahtavien kulissien ja sekasorron keskellä kirjan päähenkilön, teinityttö Lillyn, ensisijainen pyrkimys on selviytyä. Rakkaus muukalaiseen auttaa hänet nopeasti etenevien tapahtumien seassa pakoon kaikesta, ja lopulta myös itsestään.

Aaron $hunga on yhdysvaltalainen sarjakuvantekijä ja kuvittaja, jonka töissä yhdistyvät vaikutteet David Lynchistä EC Comicsiin, Katsuhiro Otomosta punkkiin ja sodanjälkeisestä Japanista amerikkalaisen nyky-yhteiskunnan ongelmiin. Hänen albuminsa Vacuum Horror julkaistiin ensin verkossa, jossa se keräsi nopeasti ympärilleen kulttimaineen. Syksyllä 2011 teos julkaistiin ensimmäistä kertaa painetussa muodossa, Portugalissa. Taiteilijanimeä käyttävän $hungan populaarinen, mutta todenperäinen yhdysvaltalaisen yhteiskunnan kritiikki tuntuu olevan hänen kotimaassaan liikaa.


Panimoravintola Plevna
Netsarli
Museoiden Y
B2
Tracon